Hvordan man kan klare erektil dysfunktion

Håndtering af angst og depression

At være i stand til at behandle erektil dysfunktion kan forårsage, at mænd taber deres selvværd, føler sig vred, nervøs og frustreret, eller endda mister interessen for sex helt. Dette kan true deres forhold og kan endda resultere i depression.

Erektil dysfunktion kan behandles, men tiden før og under behandlingen kan være vanskelig. Her er nogle råd til at hjælpe dig og din partner med at få dit sexliv tilbage på rette spor.

Vær ærlig og åben om din erektil dysfunktion

De fleste mennesker, der klare erektil dysfunktion eller enhver anden begivenhed, der kan forårsage psykisk belastning, vil virkelig gerne tale med nogen troværdige og ikke-fordømmende. Din partner og din læge vil være vigtige for at hjælpe dig med at komme sig. Åbent diskutere dine problemer vil gøre tilbagesøgningen mindre stressende, da du får hjælp og support.

Ikke at få en erektion indikerer ikke nødvendigvis ED. Især ikke at få en erektion forventes under indflydelse af alkohol. Stressfulde begivenheder eller perioder i livet kan også forårsage midlertidig erektil dysfunktion.

Hvis problemet f.eks. Forbliver i længere tid, hvis du f.eks. Ikke kan opnå erektion mere end en ud af fire gange, kan du lide ED. I sådanne tilfælde er det meget vigtigt at søge behandling.

Hvorfor søge hjælp?

Mænd lykkes sjældent til at klare erektil dysfunktion alene. Det kan være meget svært at selvdiagnostisere den bagvedliggende årsag.

Hos unge mænd har psykologiske faktorer tendens til at forårsage ED. Angst og traumatiske seksuelle oplevelser sætter yderligere belastning på mænd ved at føje ubehag med hensyn til sex.

Dette skaber en ond cirkel, hvorved mere stress tilføjes ved hver “fejl”. Den ekstra stress bidrager derefter til ophobning af angst, hvilket gør den næste “svigt” mere sandsynlig.

At anerkende problemet og aktivt søge en løsning er afgørende for unge mænd.

Hos ældre mænd er ED normalt forårsaget af fysiske faktorer. ED kan indikere betydelige sundhedsrisici, såsom kardiovaskulære problemer (dvs. hjerte- og blodcirkulationsbetingelser, såsom højt blodtryk eller højt kolesteroltal).

Behandling for ED og dens årsager er afgørende: det er meget nemt at få symptomer til at forstærke og forværre underliggende årsager. Uanset om det lider af lavt selvværd eller forholdsproblemer, kan konsekvenserne af ubehandlet ED være meget skadeligt for en menneskes liv.

Hjælper din partner

ED kan lægge belastning på et forhold, især hvis der mangler kommunikation om problemet mellem partnere. At støtte din partner er afgørende for hans langsigtede opsving. Den bedste måde at gøre dette på er at opfordre ham til at søge professionel lægehjælp og at yde følelsesmæssig støtte.

Du og din partner skal indse, at erektil dysfunktion er en reel tilstand, der kræver behandling. I det lange løb kan det føre til selvværd og psykiske problemer.

Her er fem måder at hjælpe med at støtte din partner gennem sin ED:

  • Forstå hans tilstand, så du ved, hvad han går igennem og hvordan man hjælper ham
  • Husk på, at ED er en meget almindelig og behandlingsmæssig tilstand
  • Tilskynde ham til at konsultere en læge og undersøge behandlingsmulighederne
  • Vis interesse og støtte: dette kan medføre ledsagning til lægen, hvis han ønsker det
  • Tilpas din livsstil: Dette vil hjælpe din partner til at ændre sin livsstil til det bedre også, hvilket kan hjælpe med at helbrede hans ED. Dette indebærer at spise sundt, udøve og undgå at ryge eller tage stoffer
  • Kommunikation mellem dig og din partner er nøglen. Deling og diskussion af følelser, bekymringer og behov er en vigtig del af din partners genopretning. Husk, at du også kan føle sig under stress, mens du støtter ham. Hvis du snakker med din partner på en sådan måde, hjælper det ikke nogen af ​​jer, overveje at tale med en specialist.

Hvordan kan de psykologiske problemer behandles?

Hvis depression er årsagen til din erektil dysfunktion, er antidepressiva og andre former for terapi tilgængelige. Det er dog vigtigt at bemærke, at antidepressiva kan forårsage eller forværre impotens, så sørg for at få det op på samråd med en læge, så du finder den mest egnede behandling.

Psykologisk terapi kan hjælpe dig med at arbejde på eventuelle årsager til ubehag eller angst relateret til sex samt at forstå, hvordan din sag kan binde til større problemer som depression.