Hvordan man holder længere

Varig længere i seng

Hvad betyder det at ‘vare længere’?

Når folk taler om ‘varig længere’ i sengen, refererer de normalt til hvor lang tid penetrerende sex varer fra indgangsstedet til klimaks. Dette måles efter den tid det tager for en mand at ejakulere, eller ‘komme’.

Det er meget almindeligt, at mænd vil holde længere i løbet af sexet, eller endda bekymre sig om, at de ‘kommer’ for hurtigt i sengen.

Hvorfor vil jeg vare længere?

Ønsker at vare længere under sex er et af de mest almindelige ønsker, folk har omkring sex. Dette er især almindeligt, for eksempel i:

  • unge mænd uden megen seksuel erfaring
  • nye relationer, eller med en ny seksuel partner
  • mænd, der ikke har sex regelmæssigt

Ikke vedvarende længe nok er kun et problem, når det bliver en regelmæssig eller ekstrem ting.

For nogle mænd kan det være et medicinsk problem. Tidlig ejakulation (PE) er, når en mand ejakulerer ‘for hurtigt’ under sex, og er en af ​​de mest almindelige seksuelle problemer hos mænd. Det er dog vigtigt at huske, at tidlig sædafgang kun er defineret som sådan, når længden af ​​tid før klimaks bliver et væsentligt problem for enten din eller din partner. PE er normalt kun midlertidigt, og der findes en række behandlingsmuligheder.

Med hjælp vil de fleste mænd lære at identificere climaxpunktet under sex, så de bedre kan styre det og holde længere.

Hvor lang tid er ‘normal’?

Der er ingen fast definition for, hvor længe du skal eller burde være vedvarende i sengen. Et godt og sundt sexliv afhænger af at finde en realistisk balance mellem den tid, både du og din partner vil vare før klimaks.

NHS Choices hjemmeside siger: ‘En undersøgelse på 500 par fra fem forskellige lande viste, at den gennemsnitlige tid mellem en mand, der satte sin penis i sin partners skede og ejakulation, var omkring fem og et halvt minut.’

Men det vigtige er dig og din partner er begge seksuelt tilfredse.

Teknikker til varighed længere

Hvis du forsøger at holde længere i sengen, er der flere ting, du kan prøve. Her er en liste over tips og teknikker til både dig og din partner. Som med alt i sex er dialogen nøglen: Sørg for at involvere din partner undervejs.

For mænd:

Tag en pause! Prøv ‘stop-start’-metoden: lige før du er i færd med at ejakulere, trække ud, tage en kort pause og en dyb indånding, inden du genoptager sex.
Forspil er utrolig vigtigt for begge partnere i sex, og kan ofte øge varigheden og din nydelse af det.
Prøv at onanere et par timer, før du har sex. Regelmæssig onani er en sund måde at lære om din krop, og vil hjælpe dig med at øge din udholdenhed under sex.
Tænk på noget andet! Det er et gammelt trick, men læger anbefaler det stadig. Prøv at tænke på noget kedeligt under sex for at distrahere dig selv.
Brug ekstra tykke kondomer: Brug kondomer og at have sikker sex er altid vigtigt, men tykke kondomer kan også bruges til at reducere følelsen under sex og hjælpe dig med at vare længere.
For begge partnere:
Tal om det. Åben og omhyggelig diskussion med din partner (e) er nøglen til at nyde et tilfredsstillende sexliv. Kommuniser dine bekymringer over for dem, og inddrag dem så meget som muligt i dine ønsker eller behov under sex (for eksempel er mange mennesker for shy til at bede om den stimulering og forspil, de har brug for, før de trænger til sex!)
Positiv og ikke-fordømmende støtte fra en seksuel partner kan gå langt i at hjælpe en person med at blive afslappet i løbet af sexet. At slappe af er nøglen til at reducere præstationsangst, hvis du eller din partner er nervøs for at holde længe nok.
Eksperiment! Bliv åben for nye stillinger eller nye typer af sex. Ved at komme på toppen kan modtageren tage kontrol og reducere følsomheden for spidsen af ​​mandens penis. At koncentrere sig om en ny position eller fantasi kan ofte hjælpe, hvis en mand er bekymret for at klimasere for tidligt.
Udvid din definition af sex. Sex er meget, meget mere end blot penetration, og bør ikke defineres af den mandlige orgasme. Lær at genopleve hinanden på forskellige måder.

Hvilke medicinske behandlinger er tilgængelige?

Hvis du har prøvet disse tips og teknikker, og du stadig ikke varer så længe du gerne vil i løbet af sex, er der en række behandlingsmuligheder, der kan hjælpe.

Disse medicinske behandlingsmuligheder er kun anbefalet til mænd, der har fået diagnosen prematur ejakulation (PE). Hvis du er bekymret for, hvor længe du holder under sex, skal du diskutere dine bekymringer med din lokale sygeplejerske eller læge. De vil være i stand til at anbefale den mest passende form for behandling til din situation.

Medicinske behandlinger kan omfatte:

  • Priligy, som er en pille, der virker ved at forsinke den kemiske reaktion, der forårsager ejakulation. Priligy kan tredoble tiden før sædafgang hos nogle mænd.
  • EMLA, som er en aktuel anæstetisk creme, der virker ved at numre nerveenderne langs penis for at reducere følsomheden og forlænge køn.
  • Anæstetiske kondomer, som fungerer på samme måde som EMLA creme. Disse indeholder en lille mængde lokalbedøvelse, der dæmper penisspidsen.
  • SSRI medicin (selektive serotonin genoptagelsesinhibitorer), som er en type antidepressiv medicin, der kan bidrage til at forsinke penis ejakulation
  • Der findes “forsinkelsessprays”, som sprøjter en lille dosis lokalbedøvelse på penis for at reducere følsomheden.

Medicinske behandlinger bør være den sidste udvej for mænd, der ønsker at holde længere i sengen, efter at have forsøgt de sædvanlige fysiske tricks og teknikker. Du bør altid omhyggeligt afveje de positive fordele og mulige bivirkninger af hver form for behandling, før du bruger dem.

Hvornår anbefales rådgivning?

Hvis det er et problem for dig eller din partner (e), hvor lang tid du går under sex, og det ikke hjælpes med enten fysiske teknikker eller medicinske behandlinger, kan du måske prøve rådgivning.

Rådgivning eller parterapi kan være meget nyttigt, når der er en psykologisk årsag til dine seksuelle problemer. I løbet af dine sessioner vil din terapeut kunne hjælpe dig med at identificere og arbejde på eventuelle problemer, du måtte have omkring sex eller nogen underliggende problemer i dit forhold.